vrijdag 21 juli 2017

Animal Kingdom

Vandaag stond het 4e Disneypark, Animal Kingdom op het programma. Het was weer stralend weer met een strakblauwe lucht. Hieronder nog een foto van onze bolide deze vakantie, hij staat geparkeerd voor de garage van onze villa.

Om half 9 reden we de parkeerplaats op en om 10 voor 9 waren we binnen. We besloten om allereerst naar de nieuwe Avatar-attractie te lopen. Er zijn er 2, de Na'vi River Journey, waarvoor we later op de dag een Fastpass hadden, en Avatar Flight of Passage. Dit is de populairste van de 2, hiervoor is het een maand geleden niet gelukt om Fastpasses te regelen. Maar helaas waren we niet de enigen die deze attractie als eerste wilden doen, er stond een gigantisch lange rij en ik denk dat het een wachtrij van minstens 3 uur was. Daar hadden we dus geen zin in en we zijn maar verder gelopen. We hebben de Gorilla Falls Trail gelopen, langs zebra's, nijlpaarden, exotische vogels en.....gorilla's.

Hierna wilden we naar Kali River Rapids (net zoiets als de Piraña in de Efteling). Daar aangekomen kregen we echter te horen dat hij dicht was, net zoals Expedition Everest (achtbaan). Gisterenavond is de bliksem ingeslagen en ze waren druk bezig om alles weer werkend te krijgen. We waren benieuwd of de Expedition Everest om 11.30 weer open zou zijn, want om die tijd hadden wij een Fastpass!

We zijn doorgelopen naar Dinoland. Hier staat de achtbaan Primeval Whirl. Wachttijd was 30 minuten. Bij drukte gaat er een 2e baan open en net voordat wij aan de beurt waren gebeurde dat en wij werden naar die nieuwe baan geleid. We mochten met zijn 4en in een rond karretje plaatsnemen en reden weg. 

Net voordat het karretje omhoog zou gaan stopte hij. Nu gebeurt dat wel vaker dus we wachten maar rustig af. Maar het wachten duurde best lang, er werd omgeroepen dat we rustig moesten blijven zitten en op een gegeven moment kwam een medewerker ons vertellen dat we rustig moesten wachten totdat iemand ons eruit kwam halen. Ehhh....wat? En ja hoor, na nog een tijdje wachten kwamen ze met een ladder, werden de beugels opengemaakt en konden we eruit klimmen. Achter de schermen werden we naar de andere baan geleid waar me meteen plaats konden nemen in de attractie. Ook kregen we een Fastpass die we op elk tijdstip tot 31 juli en bijna overal in Animal Kingdom in kunnen zetten ( helaas niet voor Avatar).

Hierna gingen we weer richting Expedition Everest en gelukkig deed hij het weer. We hebben even staan kijken naar hoe iedereen gillend in die achtbaan zat en zijn om 11.30 uur naar de Fastpass ingang gegaan waar het ook enorm druk was omdat iedereen die een Fastpass had voor de uren dat hij gesloten was deze op ieder moment van de dag mogen gebruiken. Maar het liep héél snel door en met 5 minuten zaten we in de achtbaan. Dit was echt een héle gave achtbaan waarin je een groot stuk achteruit én in het donker gaat!

Uit de attractie komend zagen we dat de Kali River Rapids het ook weer deed en dat de wachttijd maar 20 minuten was. Later bleek dat dát niet helemaal klopte, we hebben een uur in de rij gestaan! Bij de attractie staat "you will get wet, you may get soaked" (je wordt nat, je kunt doorweekt raken) en nat werden we inderdaad! Gelukkig kan het wel met de temperatuur hier!

Inmiddels was het alweer lunchtijd (13.15) en we gingen op weg naar pizzafari om flatbread (soort pizza) te eten. De lucht werd donker en we hoorden de donder en we zaten net in het restaurant toen het begon te regenen. Dit was de eerste keer dat we midden op de dag regen hadden. Na een half uurtje hadden wij het eten op maar het regende nog steeds. We zijn toch maar de regen ingegaan op weg naar Na'vi River Journey van Avatar, onze 2e Fastpass. 


Dit is een boottochtje langs allerlei zéér mooi gemaakte Avatar-landschappen. Een kwartier later stonden we weer buiten en helaas regende het nog steeds, het was zelfs weer harder gaan regenen! We hadden alle 4 geen zin om in de regen te blijven lopen dus ik heb de 3e Fastpass gecanceld en we zijn het park uitgegaan.

Bij terugkomst in de villa zijn Caro en Olaf lekker gaan zwemmen en ik heb alle was verzameld en de wasmachine aangezet.

Tegen 17.00 uur zijn we naar The Florida Mail gegaan. Toen we onze voordeur uitstapten zagen we 4 grote kraanvogels in onze voortuin staan, wat bijzonder om zo dicht bij deze grote vogels te kunnen komen!


Na 3 kwartier rijden waren we eindelijk bij de mall. Wat is die groot! We hebben eerst wat winkeltjes bekeken en zijn daarna gaan eten op het Foodcourt. Olaf een pizza, Caro een sandwich bij Subway, Maurice fried rice met Orange chicken en Bourbon chicken  en ik Chicken Teriyaki. 

Hierna hebben we nog een beetje gewinkeld, maar met Olaf erbij is dat een hele opgave, die wil nergens naar binnen behalve bij een speelgoedwinkel. We hebben dan ook niet heel veel gekocht, alleen een aantal Yankee Candle kaarsjes (alvast voor in de herfst/winter) en M&M's in allerlei smaken (caramel, koffie, witte chocola, mint, pretzel, amandel, cupcake) en een leuk schaaltje om de M&M's in te doen.

Nadat ik dit blog heb bijgewerkt ga ik nog even de was uit de droger halen, even lezen en dan is het alweer bedtijd!

Morgen geen Disneypark, we moeten nog even bedenken wat we dan wel gaan doen. Morgen lezen jullie wel wat we uiteindelijk bedacht hebben!

1 opmerking: