zaterdag 29 juli 2017

Typhoon Lagoon

Geen lazy morning vandaag, we wilden naar Typhoon Lagoon en waren van plan rond 10 uur te vertrekken. Dus we hebben rond half 10 Caro wakker gemaakt (Olaf niet, die kent het woord 'uitslapen' helaas niet), snel ontbeten, zwemkleding aan, handdoeken gepakt en op naar de auto.

Er stond een aardige file auto's om naar Typhoon Lagoon te gaan dus we verwachtten het ergste, maar het viel uiteindelijk best mee.

Bij binnenkomst gelijk een paar ligbedden gezocht. Caro en Olaf zijn meteen in de lazy river Castaway Creek gegaan. Die maakt een rondje door het hele park, op banden dobber je lekker vooruit. Ik ben de spullen in een kluis gaan doen en heb een waterdicht hoesje gekocht voor mijn telefoon zodat ik hem gewoon mee kon nemen het zwembad in.




Toen ik terugkwam wilden Caro en Olaf in het grote zwembad waar ze om de paar minuten een héle grote golf hadden. Ik ben met ze meegegaan terwijl Maurice zijn spullen naar de kluis ging brengen en een kop koffie ging kopen. We hebben een flinke tijd staan wachten in het grote zwembad maar er kwam helaas geen grote golf. Het begon flink te waaien en er kwam een hele donkere lucht over dus misschien dat ze daarom even geen grote golven deden?


We zijn toen maar terug naar de bedjes gelopen. Maurice zat daar lekker te genieten van zijn koffie. Olaf en ik zijn toen samen in een tweepersoonsband gaan dobberen op de lazy river, Caro bleef bij Maurice. Na een heel rondje dobberen kwamen we weer terug bij Maurice, Caro was naar het grote bad met de golven. Ik had gelezen dat kinderen onder 12 niet alleen daar mochten zwemmen dus we zijn gauw naar haar toe gegaan en hebben met zijn 4en een aantal keer de grote golf getrotseerd.

Hierna vonden we het tijd voor een glijbaan. We zijn naar de Miss Adventure Falls gegaan. Dit is de allernieuwste attractie in Typhoon Lagoon en is pas sinds dit voorjaar open. Het is een 'family-raft' glijbaan, een glijbaan waarbij we met zijn 4en in een ronde raft zaten. Met een lopende band gingen we omhoog en daarna met een flinke vaart in een wildwaterbaan naar beneden.


De volgende glijbaan was de Crush N Gusher. Dit waren 3 glijbanen waar je met een tweepersoonsband vanaf ging. Maurice en Caro namen de linkerbaan, Olaf en ik de middelste. Verkeerde keus want wij moesten best lang wachten. De tweepersoonsband moesten we zelf de trappen op zeulen en hoe langer we moesten wachten hoe zwaarder hij leek te worden! Ik heb in ieder geval mijn armspieren goed getraind! De glijbaan was erg leuk, je kreeg bij de start een flinke zet zodat je echt héél hard door de glijbaan ging!

We hadden de smaak goed te pakken, dus op naar de volgende glijbaan, de Humunga Kowabunga (what's in a name!) Dit is een glijbaan waar je stijl naar beneden gaat, je moet armen en benen gekruist houden. Ook dit was een glijbaan die enorm pijn deed aan je achterwerk en, als je, zoals Maurice deed, je benen niet kruist ook ergens anders....!

Voordat we iets gingen eten hebben we nog één glijbaan gedaan, de Mayday Falls. Ook hier ging je in een band naar beneden. In de glijbaan zaten allemaal bulten en hobbels waardoor je echt een 'bumpy ride' had!

Olaf had ergens slierten gezien die hij wilde eten. Dit bleek funnel cake te zijn. Het ziet er uit als een bord hersenen maar het zijn een soort sliertige oliebollen. Caro en Olaf hadden allebei een portie funnel cake en Maurice en ik hebben een chickenwrap gedeeld (en stiekem meegesnoepd van de funnel cake).

Tijdens het wachten op de funnel cake zagen we al een hele donkere lucht aankomen en we waren nét bij onze ligbedjes aangekomen toen de bui losbarstte. Het was écht een wolkbreuk, gelukkig stonden onze bedjes onder een overkapping! 

Tegelijk met ons eten was ook de regen 'op' en konden we weer verder. Volgende stop was de Gangplank Falls. Wederom een 'family-raft' met stroomversnellingen en watervallen waar je onderdoor ging.

Inmiddels was het bijna half 5 en vonden we het wel genoeg voor vandaag. We hadden ook allemaal meer dan genoeg zon gehad! We besloten om al dobberend via de lazy river naar de andere kant van het park te gaan waar onze bedjes stonden. We vonden het dobberen echter zo lekker dat we nog maar een rondje hebben gedaan!!

Om kwart over 5 reden we weg van de parkeerplaats, terug naar de villa. Nadat we allemaal gedoucht hadden (en Olaf nog even gezwommen in ons eigen zwembad, hij had tenslotte nog niet genoeg in het water gelegen!) zijn we weer in de auto gestapt op weg naar TGI Fridays om te eten. We hebben daar heerlijk gegeten! Maurice een steak, Caro 2 hamburgertjes, Olaf pasta (dat vond hij helaas niet zo heel lekker, tja, het smaakt anders dan thuis hè!) en ik heb weer voor de spareribs gekozen.

Na het eten zijn we nog naar Old Town/Fun Spot gereden. Op zaterdagavond is daar de oldtimershow en daar wilden we even een kijkje nemen. Dat was makkelijker gezegd dat gedaan! Wat was het druk!!!! Na een aantal rondjes rijden hadden we eindelijk een parkeerplaatsje gevonden. Helaas wel aan de andere kant van de 192, een hele drukke weg. Zebrapaden of oversteekplaatsen zijn schaars in Amerika (of in ieder geval in dit deel van Amerika!) dus we moesten gewoon overrennen wanneer er wat ruimte was in het verkeer. Maar we hebben het overleefd, anders zou ik dit nu niet typen!

We hebben wat rondgekeken bij de oldtimers, hebben nog staan kijken bij een mega-enge attractie in Funspot en Caro en Olaf zijn op de foto gegaan staand in het wiel van een monstertruck.



En toen zijn we maar terug gegaan naar de villa. Een beetje bijtijds thuis is ook wel eens lekker en dan kunnen we alvast wat dingen gaan opruimen en inpakken. Morgen is tenslotte alweer de laatste volledige dag hier in Orlando. Maandagochtend gaan we ons huis voor 2 weken helaas alweer verlaten!

4 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke dag. Heb al helemaal zin in al die glijbanen ...in april 2018 kunnen wij ze ook uitproberen !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. is zeker een héél leuk zwempark om een dag door te brengen! En in april zal het er hopelijk minder druk zijn!!

      Verwijderen
  2. Ziet er leuk uit! We genieten lekker mee..., over 4 dagen vertrekken wij...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Jeffrey, leuk dat je meeleest, alvast lekkere voorpret! Jullie alvast een goede reis en heel veel plezier! Houden jullie ook een blog bij?

    BeantwoordenVerwijderen