woensdag 19 juli 2017

Epcot

We beginnen al te wennen aan de Amerikaanse tijden, vanmorgen werden we om kwart voor 7 wakker. Na ons ontbijt zijn we weer vertrokken naar Disneyworld, dit keer naar Epcot. We waren er weer een half uur voor opening, om het wachtende publiek te vermaken stond er een drumband. Meteen na 'rope-drop' gingen we naar Test Track. Dit is een attractie waarbij je eerst je eigen auto gaat ontwerpen en daarna ga je in een auto een race rijden. Dit was echt een hele leuke attractie! Het ging keihard!

Hierna meteen door naar Soarin',  een attractie waarbij het lijkt alsof je vliegt in een hangglider over allerlei bezienswaardigheden op de wereld. Echt heel mooi gemaakt! Naast Soarin' zat The Land, die hebben we ook maar meteen meegepakt, dit was een bootje die je meevoerde langs de geschiedenis, over hoe de mens aan eten kwam en je kwam door kassen waar ze lieten zien hoe ze in de toekomst gewassen verbouwen. Niet heel spectaculair.
En toen was het tijd voor onze eerste Fastpass, The Seas with Nemo and Friends. Een best kinderachtige attractie maar aan het eind kwam je uit bij allemaal aquaria en in één ervan zwommen manatees, oftewel de zeekoeien die in Florida ook in het wild voorkomen. Caro heeft hier dit jaar haar werkstuk over gemaakt dus het was erg leuk om ze nu in het echt te zien.
We hadden nog een tijdje te gaan tot aan onze volgende Fastpass en we hadden gezien dat er in Epcot een Starbucks zat, dus daar hebben we een stop gemaakt voor een bakkie koffie. Na deze welverdiende koffiepauze gingen we naar Spaceship Earth voor onze 2e Fastpass. Deze attractie zit in de grote witte bol die bij de ingang van Epcot staat. In een karretje rij je langs allerlei taferelen van prehistorie tot toekomst en zie je de geschiedenis van de communicatie.

Inmiddels was het lunchtijd en we besloten naar World Showcase te gaan, het gedeelte waar delen van 11 verschillende landen zijn nagemaakt. Caro en ik hebben iets gegeten bij de bakker in Frankrijk. Olaf en Maurice wilden pizza of pasta eten in Italië maar zonder reservering konden ze daar niet terecht dus uiteindelijk zijn ze terechtgekomen in het Biergarten restaurant in Duitsland.
Hierna was het tijd voor onze 3e Fastpass,  de attractie 'Frozen ever after' in Noorwegen. Toen we aankwamen bij de attractie vonden we het wel héél rustig, wat bleek, de attractie deed het niet! Er werd ons verteld dat we later terug konden komen, de Fastpass bleef geldig. Dan maar naar de Gran Fiesta tour in Mexico. Maar deze deed het ook niet!
We waren nu weer in de buurt van Test Track en aangezien we deze wel heel erg leuk vonden hebben we hem nogmaals gemaakt. Hieronder zie je foto's van de auto's die we hebben ontworpen. Ik denk dat jullie wel kunnen raden welke Caro en ik gemaakt hebben!


Na Test Track zijn we weer teruggelopen naar Noorwegen en Frozen deed het gelukkig weer! Wat een mooi gemaakte attractie is dit, je gaat met een bootje langs Olaf, Elsa, Anna en andere figuren uit de film.

Het was inmiddels half 5 en we waren allemaal best moe dus we zijn richting uitgang gelopen. We kwamen nog langs de Character Spot. Hier kan je op de foto met een aantal figuren uit de Disney films. Olaf wilde graag met Baymax uit Big Hero 6 op de foto en omdat de rij niet heel lang was mocht hij dat van ons.

Na het maken van de foto met Baymax zijn we naar de uitgang gegaan. Er hingen
alweer donkere wolken en tijdens de autorit begon het al te regenen. We zijn gestopt bij de Walmart om avondeten en  nog wat andere boodschappen te kopen. Het regende keihard toen we uit de Walmart kwamen en we waren alle 4 doorweekt van het kleine stukje naar de auto. Aangekomen bij de villa regende het zo mogelijk nog harder. We zijn de auto uitgesprint en snel naar binnen gerend.
Bij binnenkomst zagen we dat we een lekkage hadden, het druppelde flink vanuit het plafond op de tv in de masterbedroom.  We hadden dit gisteren ook al gemerkt maar toen was het nog niet zo erg als nu. Maurice heeft meteen gebeld naar Sue, de eigenaresse van de villa. Ze zei dat ze zo snel mogelijk kwam kijken en een half uur later stond ze al met haar man en dochter voor de deur. Ze was blij dat we hadden gebeld, verontschuldigde zich dat dit gebeurde en  ging meteen regelen dat er zo snel mogelijk mensen komen om het dak te repareren. Ze vertelde dat de buien van de afgelopen dagen ook wel erg hevig waren geweest.
Na dit bezoek hebben we wat pool en airhockey gespeeld in de gameroom en Caro en Olaf hebben nog lekker gezwommen terwijl ik het blog bijwerkte. 
Nu nog even relaxen en verder lezen in mijn boek. Zo weer lekker slapen en goed uitrusten voor onze 3e Disney-dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten