maandag 24 juli 2017

Op familiebezoek in Jacksonville

Vanmorgen hebben we uitgeslapen, kwart voor 8 werd ik wakker. Caro hield het nog anderhalf uur langer vol!

We hebben op ons gemak ontbeten, de koffertjes voor onze overnachting bij ome Rien en Sandra ingepakt, het huis een beetje opgeruimd en de stofzuiger er doorheen geslingerd. Rond 11 uur gingen we weer op pad.

De planning was om naar Daytona Beach te gaan en daar met de auto op het strand te rijden en even in zee te zwemmen. Bij het wegrijden in Orlando zagen we al een hele donkere lucht. Het is trouwens vandaag voor het eerst dat we de zon niet zagen bij het wakker worden.

Bij het binnenrijden van Daytona kwamen we langs de Daytona International Speedway, wat een megagroot complex is dat!! 

Maurice gaf aan dat hij zin had in koffie en even later zagen we een Starbucks drive-thru, dus daar hebben we een café americano (voor Maurice) en een caramel macchiato (voor mij) gehaald. De kinderen wilden ook graag iets eten, Olaf had de McDonald's gespot en wilde graag een Happy Meal (want daar zit iets van Despicable Me 3 bij) dus ook daar zijn we door de Drive-thru gereden. En Caro wilde een broodje bij de Subway. Helaas hier géén drive-thru!

Terwijl Caro en Maurice in de Subway waren begon het te regenen. Naar het strand in de regen heeft niet echt veel zin dus change of plans. We besloten naar St.  Augustine te gaan, de oudste stad van Amerika.

Daar aangekomen hebben we een parkeerplaats gezocht wat nog niet meeviel want het was er aardig druk! We hebben ongeveer een uurtje rondgelopen in dit stadje, het was erg toeristisch en het gaf ons een beetje een Disney gevoel, maar het was wel leuk om te zien. We hebben eerst gekeken bij een oud Spaans fort uit de 17e eeuw, Castillo de San Marco. Hier waren ze een show aan het opvoeren en ze vuurden het kanon af, wat een knal was dat! 


Daarna zijn we door de straatjes van het historische centrum gelopen.






Na dit korte bezoek zijn we doorgereden naar Jacksonville. Bij de afslag hebben we ome Rien gebeld dat we er bijna waren. We hadden afgesproken op de parkeerplaats van de McDonald's. Ome Rien en Sandra wonen namelijk in een gated community, een woonwijk met een toegangspoort waar je niet zomaar binnen kunt rijden, dus hij moest ons voorgaan door de poort.

De ontvangst was zeer hartelijk en gastvrij. Caro en Olaf mochten de meegebrachte Hollandse lekkernijen geven. We hebben eerst een tijdje gezellig zitten kletsen terwijl de kinderen naar Dik Trom, een Nederlandse (!) film via een kastje bij de tv, keken.

Rond half 7 gingen we naar Rini, de zoon van ome Rien, toe. Hij is een paar weken geleden verhuisd en woont in een erg mooi huis in een bosrijke omgeving. Hij woont daar met zijn vriendin Rachel en zijn zonen Brandon en Alex. Maurice en Rini vonden het erg leuk om elkaar weer te zien en hadden elkaar veel te vertellen. 

Na een tour door het huis hebben we wat gedronken en daarna zijn we met zijn 10en uit eten gegaan bij restaurant Chili's. We hebben een erg gezellige avond gehad!

Tegen 10 uur waren we weer terug in het appartement van ome Rien. Voor Caro en Olaf was het bedtijd, wij hebben met zijn 4en nog zo'n anderhalf uur zitten kletsen.

2 opmerkingen:

  1. Lijkt wel n Ardennen team uitje. Leuk geschreven!
    Greetz, Frank Schuiling

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er gezellig uit!! Wat leuk om te lezen (en te zien) dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad bij ome Rien en Sandra!! En om de zonen van Rini eens in levende lijven te ontmoeten! Leuk dat Rini en Rachel tijd voor jullie vrij konden maken. Voor mij is het 27 jaar geleden dat ik, samen met oma Schepen, Jacksonville bezocht. Ook wij zijn toen naar St. Augustine en naar St. John's River geweest! Nog een fijne vakantie en blijven schrijven hoor Ellen! Ik lees iedere morgen trouw je blog! Groetjes, Marita XXX

    BeantwoordenVerwijderen