donderdag 20 juli 2017

Magic Kingdom

Pfff, wat was het warm vandaag! Het was vandaag echt een stuk warmer dan voorgaande dagen!
Vandaag stond Magic Kingdom op het programma. 

Dit park is veel groter dan de 2 vorige parken die we bezocht hebben maar ook véél drukker. Om half 9 hadden we onze auto geparkeerd, maar dan ben je er nog niet! Na de tassencontrole moesten we of per boot of per monorail verder, wij kozen voor de laatste. Even na 9 uur waren we in het park. 

Eerst een foto laten maken van ons vieren voor het kasteel van Assepoester en toen door naar onze eerste attractie, Jungle Cruise. Dit was een niet zo spectaculair boottochtje langs allerlei nepdieren in de jungle. Hierna zijn we naar Frontierland gelopen want hier hadden we onze eerste Fastpass voor Splash Mountain. 

Maar eerst zijn we in Big Thunder Mountain Railroad gegaan omdat de wachttijd nu nog maar 25 minuten was maar ik verwachtte dat die tijd snel zou oplopen. Na deze achtbaan hebben we onze Fastpass gebruikt voor Splash Mountain en konden we bijna meteen doorlopen. Wel lekker wanneer je weet dat de wachttijd 55 minuten is. Splash Mountain is een boomstamattractie in het water. Je maakt een aantal afdalingen waarbij je in het water splasht (Hoe komt de attractie toch aan zijn naam?) en je dus nat wordt, de een wat meer (ik) dan de ander. 

Met een compleet natte korte broek en het liedje Zip-a-dee-doo-dah in mijn hoofd gingen we naar de volgende attractie, de Haunted Mansion. Vooral Caro vond dit leuk, zij heeft de hele attractie met haar handen voor haar ogen gezeten hahaha!
Hierna was het tijd voor Fastpass nummer 2, Buzz Lightyear's Space Ranger Spin. Dit is een laser schietspel. Eén van Olaf's favoriete attracties maar hij vindt alles wat Toy Story is natuurlijk geweldig!

Inmiddels was het lunchtijd en hebben we een lekkere Ceasar salade met kip gegeten.
Door de drukkende hitte van vandaag waren we het allemaal wel een beetje zat. We besloten om onze 3e Fastpass nog te doen en dan naar huis te gaan. We hadden echter nog wat tijd voordat Fastpass 3 inging dus we besloten nog een andere attractie te doen. Spacemountain viel af, daar was de wachttijd 185 minuten!!!!! Dat er mensen zijn die 3 (!) uur in de rij gaan staan, onbegrijpelijk! Bij The Barnstormer (ook een achtbaan) was de wachttijd 25 minuten, dat was te doen vonden we dus we sloten achteraan de rij aan. Helaas moesten we na een minuut of tien de rij verlaten; er was een mevrouw onwel geworden en in afwachting van de paramedics werd de attractie gesloten.
Dus maar weer snel kijken wat er in de buurt lag en dat was Under the sea-Journey of the little mermaid. Zo hebben we de tijd kunnen overbruggen tot aan de Seven Dwarfs Mine Train. Wat waren we blij hiervoor een Fastpass te hebben, wachttijd was 130 minuten!! Na deze attractie zijn we naar de uitgang gelopen. Het was net voor 3 uur; langs de stoep stonden veel mensen te wachten want de parade zou om 3 uur beginnen. Wij waren echter zo moe dat we geen zin hadden om hier nog op te wachten, die parade zien we later deze week nog wel!
Dit keer hebben we de boot genomen naar de parkeerplaats. Op de terugweg hebben we de tank van onze auto volgegooid met benzine: $ 2,15 voor een gallon (=3,78 liter), dat zijn prijzen waar we in Nederland alleen maar van kunnen dromen!
Terug in de villa hebben we allemaal snel de zwemkleding aangetrokken en zijn lekker gaan zwemmen en luieren. 

Tot een uur of 5 want de dagelijkse onweersbui kwam er weer aan. Na allemaal gedoucht te hebben zijn we in de auto gestapt op weg naar Premium Outlet Vineland. We waren net onderweg toen de bui losbarstte, het regende zo hard dat het zicht erg slecht was en we niet echt hard konden rijden. 

Uiteindelijk, een half uur later dan gepland, kwamen we aan bij de outlet. Eerst zijn we lekker gaan eten bij Outback steakhouse en daarna nog even door de mall gelopen. Caro heeft eindelijk haar felbegeerde Adidas Superstar gympen kunnen kopen dus ze was helemaal blij!  Verder niets gekocht, Olaf stond op instorten en wilde naar huis.
Morgen hebben we de 4e Disney-dag op het programma staan, Animal Kingdom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten