dinsdag 18 juli 2017

Disney Hollywood Studios

Vandaag stond de eerste dag Disney op het programma. Ook vanmorgen waren we wederom vroeg wakker, om kwart over 5 waren Maurice en ik alweer klaar wakker. Olaf kwam rond 6.00 uur zijn bed uit en Caro een kwartier later. 
Als je een jetlag hebt moet je er ook maar meteen gebruik van maken, dus nadat Caro en Olaf eerst het zwembad hadden uitgeprobeerd om 7 uur 's morgens zaten we om tien voor 8 al in de auto, op weg naar de Disney Hollywood Studios. Onderweg nog even gestopt bij de Dollartree om regenponcho's te kopen want de weersvoorspelling voor vandaag was veel regen, helaas waren de poncho's uitverkocht. Dus we hoopten er maar het beste van, het zonnetje scheen flink dus maar hopen dat die regen lang weg blijft!
Om tien voor half negen reden we de parkeerplaats op en om kwart voor 9 waren we al in het park. Om 9 uur ging het park dan echt open en als eerste zijn we naar de Rock n Roller coaster van Aerosmith gegaan. We waren niet de enigen die dat plan hadden; er stond al een aardige rij en de wachttijd was 50 minuten stond er. Maar al na 20 minuten waren we aan de beurt. Dit is een achtbaan in het donker en in het begin word je met een enorme snelheid afgeschoten. We vonden deze achtbaan alle 4 enorm leuk. Er werd hier een attractiefoto genomen en bij het verlaten van de attractie kon je de foto zien op een tv. Bij onze 14daagse Disney passen zat ook Memory Maker wat betekent dat je alle attractie foto's en foto's met Disney characters kunt downloaden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je pas scannen!

Om 10.20 uur hadden we pas onze eerste Fastpass dus we hadden nog tijd voor iets anders. Deze tijd hebben we opgevuld met de show Beauty and the Beast, een mini-musical. Daarna op naar Toy Story Mania, onze eerste Fastpass-attractie van vandaag. Ook dit vonden we een erg leuke attractie. Je neemt plaats in een karretje en met een laserpistool ga je schieten op dingen om zoveel mogelijk punten te krijgen.
Om 11.25 uur stond Fastpass nummer 2 op het programma. Dit was de Twilight Zone Tower of Terror. Deze attractie was 21 jaar geleden het engste wat ik had gedaan in Disneyworld en ook nu vond ik het best eng. Olaf vond het ook niet echt leuk, hij zei in ieder geval dat hij er nooit meer in ging!

Waar hij wel héél graag in wilde was de Aerosmith achtbaan en toen we zagen dat daar bijna geen rij stond zijn we er gelijk in gegaan. Ik denk dat we met 10 minuten al aan de beurt waren!
Om 13.10 uur was Star Tours de laatste Fastpass. Maar eerst hebben we geluncht en hadden Caro en Olaf een meet en greet met sneeuwpop Olaf. Olaf liep op sneeuwpop Olaf af en zei: "my name is Olaf too". Dat vond de sneeuwpop leuk en hij ging Olaf helemaal knuffelen!


Na Star Tours hebben we nog een aantal andere attracties gedaan: Muppets 3d movie, Voyage of the little mermaid, The Great movie ride en nogmaals Toy Story Mania. De laatste 2 hadden we weer een Fastpass voor. Want nadat je de 3 vooraf vastgelegde Fastpasses hebt gebruikt kun je weer een nieuwe zien te krijgen. Dat gaat echt super makkelijk met de My Experience-app op mijn telefoon.
Inmiddels was het 16.00 uur, nog steeds droog en zonnig en waren we alle 4 moe van alle indrukken én van de warmte dus we besloten om terug te gaan naar de villa. Daar aangekomen zijn we alle 4 meteen zwemkleding aan gaan doen en zijn we lekker even gaan zwemmen. Helaas was deze pret van korte duur want er kwam weer regen en onweer aan dus we gingen snel het water uit. Het was weer een pittige regenbui en we zagen op The Weatherchannel dat het een paar kilometer bij ons vandaan echt noodweer was met hagelstenen zo groot al quarters (vergelijkbaar met het formaat van een euro). Gelukkig is ons dat bespaard gebleven!
Net hebben we gegeten bij Longhorn Steakhouse. Olaf was zo moe dat hij bijna lag te slapen in het restaurant! We hebben dus maar snel gegeten en zijn gauw weer terug naar de villa gegaan!
Na het uploaden van deze blog ga ik ook zo mijn bed in, ook ik ben best moe en morgen staat er wederom een dagje Disney op het programma, dit keer naar Epcot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten