dinsdag 25 juli 2017

Happy Anniversary

Vandaag is het 14 jaar geleden dat wij gingen trouwen, wij vieren vandaag dus ons ivoren jubileum! Om dit te vieren gaan we vandaag maar weer een keer naar Magic Kingdom.

We hebben Fastpasses voor het eind van de middag en begin van de avond dus we hebben het vanmorgen lekker rustig aan gedaan. Ik heb weer 2 wasjes gedraaid en opgevouwen en we hebben heerlijk gerelaxed bij het zwembad.

Rond een uur of 11 zijn we even snel naar de Publix gereden om de voorraad in onze koelkast weer aan te vullen. We hebben stokbroden gehaald die we in de oven opwarmen om lekker knapperig te worden, wat vleeswaren, sla en komkommer en bij thuiskomst maken we een lekker broodje gezond. Ook maken we broodjes klaar om mee te nemen naar Magic Kingdom want al die patat, hamburgers en kipnuggets komt ons inmiddels de neus uit!

Rond 15.00 uur zijn we naar Magic Kingdom vertrokken. We zagen in de auto dat de buitentemperatuur 100 graden Fahrenheit was, zo'n 37 graden Celsius dus. Dat werd dus weer zweten in de wachtrijen!

Bij binnenkomst hebben we eerst een button gehaald voor Maurice en mij met 'Happily ever after' erop.

Daarna zijn we gauw doorgelopen naar Space Mountain,  onze eerste Fastpass. Wat waren we blij met de Fastpass, er stond een rij van meer dan 2 uur! Deze Space Mountain verschilt trouwens enorm met die in Parijs, die is namelijk een stuk spectaculairder!

Op de Disney app zagen we dat er maar 10 minuten wachttijd was voor Monster Inc Laugh Floor dus daar zijn we naartoe gegaan. Dat was best grappig! Het was een interactieve show, op een filmscherm zag je telkens mensen uit het publiek en daar werd dan iets grappigs over gezegd.

Volgende stop was The Barnstormer, de attractie waar we vorige keer niet in konden vanwege een mevrouw die onwel was geworden. Dit is een achtbaan maar om eerlijk te zijn stelde het weinig voor, wij vonden het echt een kinderachtbaantje en hij was ook erg kort.


Voordat we doorgingen naar onze 2e Fastpass, de Seven Dwarfs Mine Train wilde ik eerst een sanitaire stop maken. Caro en Olaf gingen zich ondertussen vermaken bij Casey Jr. Splash 'N' Soak Station. Een waterspeelplaats rondom een circustrein (uit de film Dombo) met olifanten en giraffen. Deze dieren spuiten aan alle kanten water rond. Caro werd 1x echt vol geraakt en was flink nat.

En toen konden we in de rij voor Seven Dwarfs Mine Train. Dit blijft een leuke en mooi gemaakte attractie/achtbaan, maar een wachtrij van 2 uur zou ik er toch niet voor over hebben!

Hierna hebben we ergens een plek opgezocht om te zitten, wat koude drankjes gekocht en op ons gemak onze meegebrachte broodjes opgegeten.

We zaten tegenover Mickey's PhilharMagic en we zagen dat de wachttijd kort was dus we zijn daar naar binnen gegaan. Dit was een leuke 3d film met allemaal liedjes uit verschillende Disneyfilms. 

Hierna meteen door naar 'It's a small World, de bekende poppenattractie met dat liedje wat je uren later nog stééds in je hoofd hebt zitten!

En toen was het tijd voor Fastpass 3, Splash Mountain. Het was er echt megadruk, we moesten zelfs in de rij staan voor de Fastpass toegangspoortjes!  In de wachtrij hebben we ons vermaakt met de app 'wie ben ik' op mijn telefoon. Hierbij moet je de telefoon voor je hoofd houden, de anderen moeten dan omschrijven wat het woord is. De tijd ging zo snel voorbij!

Splash Mountain blijft een leuke attractie, het blijft spannend of je nat wordt en hoe nat je wordt. Nou, dat was dit keer écht héél nat, althans 1 iemand van ons.....wie zou dat nu toch weer geweest zijn??


Ik was zo nat dat ik 4 uur later nog stééds niet helemaal opgedroogd was!

We hebben hierna weer een paar koude drankjes gehaald en zagen dat we voor Pirates of the Caribbean stonden. Deze attractie konden we nog net doen voordat om 21.00 uur de vuurwerkshow 'Happily Ever After' ging beginnen.

Om 20.55 uur kwamen we uit Pirates of the Caribbean en zijn we gauw naar Cinderella's kasteel gelopen om de vuurwerkshow te gaan zien. Wat een geweldige show was dat! Het mooiste dat Olaf ooit had gezien zei hij. 


De show duurde denk ik 15 tot 20 minuten en om 21.45 uur stond de volgende show alweer op het programma, namelijk 'Once Upon a Time'. We zijn wat meer naar het midden gelopen waar we een perfect zicht hadden op het kasteel.


Dit is een show met muziek en licht, waarbij ze allerlei filmfragmenten projecteren op het kasteel van Cinderella. Ook deze show was weer héél erg mooi.
Na afloop zei Olaf dat dit de mooiste dag van zijn leven was!



We vonden het nu wel welletjes, Olaf stond op instorten, en we besloten richting huis te gaan. Helaas waren we niet de enigen met dit idee. We hebben een flinke tijd moeten wachten totdat we op de veerboot naar de parkeerplaats pasten.

Om 23.30 uur waren we eindelijk weer terug in de villa. Gauw de kinderen op bed gelegd en daarna heb ik deze blog nog geschreven. Ik moet ook nog foto's uitzoeken om bij deze blog te plaatsen maar het is inmiddels half 1 en ik ben ook aardig moe van deze dag dus de foto's plaats ik er morgenochtend wel bij!

2 opmerkingen:

  1. Allereerst van Harte
    14 Jaar en dan vieten in de USA heerlijk hoor
    We zagen wel dat er nu wat reacties komen
    En ja het is een hoop werk maar ozo leuk om terug te kijken
    Ga zo door wij genieten hier mee

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig dat kasteel... (en je natte pak.... hahahahaha)

    BeantwoordenVerwijderen