woensdag 26 juli 2017

Op Safari in Animal Kingdom

Vandaag was net zo'n dag als gisteren. We hebben ons tot een uur of 2 vermaakt met niks doen: zwemmen, zonnen, lezen, spelletjes spelen op de Ipad, vakantie vieren dus! Ook heb ik de foto's toegevoegd aan het verslag van gisteren.

Om half 3 zijn we vertrokken naar Animal Kingdom met de hoop dat het weer beter zou zijn dan de vorige keer. Het weerbericht gaf een hele kleine kans op regen op. Wel zou het vandaag weer een hele hete dag worden met een temperatuur van 100 graden Fahrenheit.

Bij binnenkomst zijn we meteen naar Kilimanjaro Safaris gelopen. Hier hebben we de extra Fastpass ingewisseld die we de vorige keer hadden gekregen toen we vast kwamen te zitten in de attractie Primeval Whirl. We gingen met een truck het safaripark door en zagen veel verschillende dieren. Dit was mooi opgezet, alsof je echt een safari maakte. Het was vandaag trouwens inderdaad een érg warme dag en ook erg vochtig. Dat betekende veel drinken en veel zweten!


De volgende attractie waar we heen gingen was 'It's tough to be a bug'. Dit was er 3d film met de dieren uit Luizenleven. Was wel grappig met special effecten zoals waterdruppels en het gevoel alsof er insecten langs je liepen.

Hierna gingen we naar Expedition Everest voor onze eerste Fastpass. Deze hebben we de vorige keer ook gedaan en dit blijft toch wel één van onze favorieten.

Toen we uit de attractie kwamen zagen we dat de wachttijd voor de foto met Mickey en Minnie Mouse maar 15 minuten was. En als je in Disneyworld bent dan MOET je op de foto met Mickey! Caro en Olaf kregen een dikke knuffel van allebei en ook Maurice en ik mochten met ze op de foto.



Het was inmiddels tijd voor Fastpass nummer 2, de attractie Dinosaur. Je nam plaats in een voertuig en ging zogenaamd ver terug in de tijd en zag toen allerlei gevaarlijke dinosaurussen terwijl we midden in een meteorietenregen zaten. Het was een erg wilde rit! En sommigen, ook Caro, vonden het best eng.

En toen zijn we in de ellenlange wachtrij gaan staan voor de nieuwe attractie van Avatar, Flight of Passage, want, zoals Caro zei: "onze vakantie is niet compleet als we niet in deze attractie zijn geweest". Dus we hebben 150 minuten (ja, je leest het goed, dat is twee-en-een-half uur!!!!!!) in de wachtrij gestaan en ons vermaakt met spelletjes als 'ik ga op vakantie en ik neem mee...' en de 'wie is het'-app op de telefoon voordat we eindelijk aan de beurt waren. Maar...het was het lange wachten zéker waard!!!! Dit is denk ik de mooiste attractie die we ooit hebben gezien!!!






Toen we aan de beurt waren kwamen we eerst in een ruimte waar we allemaal op een nummer moesten gaan staan. Toen kregen we een filmpje te zien waarin verteld werd dat we gescand gingen worden en dat er gekeken werd met welke avatar je DNA matchte.  

Hierna gingen we een ruimte verder en kregen we nog wat verdere uitleg, dat je hersenen worden gelinkt met die van de Avatar en dat het dan net is alsof je op de rug van een banshee meevliegt. Hierna kreeg je een 3d bril en werd je naar de volgende ruimte geleid waar we moesten plaatsnemen op een soort van motorfiets. Je moest helemaal naar voren schuiven met je buik en benen helemaal tegen de voorkant aan. In je rug kreeg je ook nog een steun. Je hersenen werden nu zogenaamd gelinkt met de avatar en de vlucht ging beginnen. En wat voor een vlucht!! Dit was echt zó ontzettend mooi! Het was alsof je razendsnel omlaag en omhoog vloog door het landschap van Pandora. Je voelde waterspatten wanneer je over de wilde zee vloog en je rook de heerlijke geur van het bos. Het was net alsof je tussen je benen de ademhaling voelde van de Banshee waarop je vloog!! 

We kwamen helemaal euforisch uit de attractie en waren blij dat we tóch in die lange wachtrij waren gaan staan. Jammer was wel dat we de show Rivers of Light, waarvoor we Fastpasses hadden, hierdoor gemist hebben, maar we hebben gelijk gecheckt of we later deze week daar nog een Fastpass voor konden regelen en dat is gelukt voor aanstaande vrijdag. Dus vrijdagavond gaan we nóg een keer naar Animal Kingdom!

Het was inmiddels bijna half 10 en we vonden het wel welletjes, dus we zijn door het mooi en sprookjesachtig verlichte Pandora teruggelopen naar de uitgang. Gelukkig geen wachtrij bij de tram die je naar de parkeerplaats brengt en al heel snel zaten we in de auto op weg terug naar de villa. Het was trouwens buiten nog steeds 87 graden Fahrenheit, dat is zo'n 30 graden in Celsius!

Kinderen nog even douchen en snel naar bed en daarna ben ik de blog gaan schrijven. Zo nog even wat drinken en misschien nog wat lezen of tv kijken en dan ga ik ook slapen. Die warmte vermoeid je wel hoor!!

O, ik heb trouwens sinds gisterenavond rode uitslag op mijn beide onderbenen. Geen idee wat het is maar het is vandaag in ieder geval niet weggegaan. Morgenochtend anders maar even langs de apotheek!

2 opmerkingen:

  1. Lijkt een beetje op zonneallergie. Of misschien een irritatie van te zweten of zo... ze zulken in de wallgreens wel iets kunnen geven ervoor

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We zijn naar de CVS geweest vanmiddag, de pharmacist dacht dat het een reactie was op contact met een bepaalde plant. ik heb een hydrocortisone-zalfje gekregen en hopelijk wordt het daar beter mee.

      Verwijderen