donderdag 27 juli 2017

Gatorland en Shop till you drop

Na een langzame start vanmorgen (rustig aan, we hebben tenslotte vakantie!) zijn we rond half 12 vertrokken naar Gatorland. De kaartjes hiervoor hadden we gekregen bij onze Disney tickets.

Gatorland is een dierenpark met voornamelijk, je raad het waarschijnlijk al, alligators. Maar ook met slangen en vogels.

Bij binnenkomst loop je eerst langs wat kleine alligators maar iets verderop zagen we de gemene ogen van een grote alligator naar ons loeren. Brrr, wat een enge beesten zijn het toch, niet te geloven dat je ze hier, ook in de meertjes in de woonwijken van Orlando, zomaar in het wild kunt tegenkomen!



In dat grote meer zwommen ook veel vissen en voor 25 cent kon je een handje vissenvoer krijgen. Dat vonden Caro en Olaf wel leuk om te doen. Maar nadat het voer op was begonnen ze allebei te piepen dat hun handen zo stonken. Tja, het was vissenvoer hè! Gelukkig stonden we vlakbij de restrooms dus dat euvel was ook zo weer verholpen.

We zijn verder gelopen langs diverse slangen en vogels en langs de White Gator Swamp. Hier lagen 4 witte alligators. Deze exemplaren zouden in het wild niet kunnen overleven, ze vallen teveel op en ze kunnen niet tegen het zonlicht.

Om kwart voor 1 begon er een Gator Wrestlin' Show. Voordat de show begon kon je, als je dat wilde, plaatsnemen op de rug van een alligator en dan werd er een foto gemaakt die je waarschijnlijk voor héél veel dollars kon kopen. We vonden het eigenlijk best zielig voor de alligator!

De show was leuk en grappig, de twee mannen maakten continue grapjes en vertelden tijdens het worstelen veel feiten over de alligators, zoals dat de onderkaak van de alligator niet zo sterk is als zijn bovenkaak en dat wanneer je een alligator op zijn rug legt hij gelijk in slaap valt. 



Toen de show was afgelopen hebben we een heerlijk koud drankje gehaald en zijn we de Swamp Walk gaan lopen. Over een houten pad liep je een stuk door moerasgebied. Overal stonden borden met waarschuwingen dat er slangen in het moeras leefden. Deze borden maakten Caro erg zenuwachtig! Maar we hebben onderweg alleen een aantal schildpadden in het water gezien, gelukkig geen slangen.




Het was vandaag weer vreselijk warm en Olaf was er helemaal klaar mee. Hij had gisterenavond al gezegd dat hij een dag thuis wilde blijven en hij gaf nu aan dat hij moe was en buikpijn had. We zijn daarom maar richting de uitgang gelopen.

Bij deze vijver kunnen de grote alligators gevoerd worden met hotdogs. En zo te zien hebben niet alleen de alligators trek in een worstje!!


We kwamen nog deze pauw tegen met haar 4 kindjes.

Net voor de uitgang kon je met een hengel vis voeren aan de alligators. Voor 5 dollar kreeg je 3 vissen. Dit vonden Caro en Olaf wel leuk om te doen. Ze hielden de hengel een stukje boven het water zodat de krokodillen uit het water moesten springen om het visje te pakken te krijgen. Erg leuk en spectaculair om te zien.




Nadat we Gatorland hadden verlaten zijn we eerst naar de CVS gereden om de uitslag op mijn benen te laten zien aan de apotheker. Zij vermoedde dat ik in het Disney Park in aanraking ben gekomen met een bepaalde plant en dat ik daar uitslag van heb. Er werd mij aangeraden om het 3x per dag in te smeren met een hydrocortisone zalf (in Amerika vrij te kopen, in Nederland alleen op doktersrecept) 

Hierna hebben Maurice en Olaf Caro en mij afgezet bij Vineland Premium Outlets om te shoppen. Ze zouden ons zo'n 3 uur later weer op komen halen.

Terwijl Maurice en Olaf in de villa lekker gerelaxt en gezwommen hebben, hebben Caro en ik lekker geshopt bij de GAP, Maidenform en Uggs en we zijn goed geslaagd! En met de prijzen in de outlet is het echt héérlijk om te winkelen!!!

Rond half 7 kwamen de mannen ons weer oppikken en zijn we naar Longhorn Steakhouse gereden om te eten. Maurice en Caro allebei een steak, Olaf gegrilde kip en ik nam de baby back ribs. Het was weer lekker!

Nu duurt uit eten gaan in Amerika niet lang en om half 9 waren we alweer in de villa. Caro en Olaf zijn nog even lekker gaan zwemmen terwijl ik me weer op dit blog stortte. 

Nu nog even lekker wat drinken, bedenken wat we morgen gaan doen en wat lezen en dan neem ik zo een Niquil in (want ik voel de verkoudheid weer opkomen helaas) en ga naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten