maandag 24 juli 2017

Jacksonville en Fernandina Beach

We werden allemaal rustig wakker vanmorgen. We hebben wat toast gegeten en Olaf is nog samen met ome Rien naar de supermarkt geweest om creamcheese te gaan kopen. Ome Rien kwam er zo gelijk achter dan Olaf zijn mond niet stil staat hahaha!
Dit is het appartementencomplex waar ome Rien en Sandra wonen.

Nadat we allemaal ontbeten hadden en aangekleed waren zijn we, met zijn 6en in de auto van Sandra, op stap gegaan. Eerste stop was downtown Jacksonville. We hebben een kijkje genomen aan de oever van de st. John's River vanaf waar je een mooi uitzicht had op de wolkenkrabbers van Jacksonville en op het American Football Stadium van de Jacksonville Jaguars.



Hierna wist Sandra nog een leuke stop in downtown Jacksonville. We stopten bij een mooi oud pand wat versierd was met allemaal felgekleurde bloemen. Dit was 'Sweet Pete's', een 2 verdiepingen tellende snoepwinkel. Wat een geweldige zaak was dit! Caro en Olaf mochten van Sandra  allebei een bakje met snoepjes vullen. Er waren zoveel verschillende soorten snoep dat het moeilijk kiezen was!



Caro en Olaf hebben Sandra hartelijk bedankt voor dit lekkers en al snoepend gingen we op weg naar Fernandina Beach. Eerst zijn we ergens aan de waterkant gaan lunchen en daarna hebben we door het 'historic centre' van Fernandina Beach gelopen.

We hebben wat winkeltjes bezocht, waaronder een all year round Christmas-shop, daar werd ik héél blij van!

Helaas heb ik geen mooie kerstversiering kunnen vinden waarop staat 'Florida' of '2017' dus daarvoor moet ik nog verder zoeken. Ook hebben we de mooie witte koloniale huizen bewonderd met de schommelstoelen op de veranda.


En toen was het tijd voor het strand. Hier zaten Caro en Olaf al de hele dag op te wachten! Dus gauw de zwemkleren aan en rennen naar de zee.

De zee was best wild en ze hadden grote lol met het spelen in de golven. Tegen een uur of 4 hebben we ze uit het water gehaald en omgekleed. Na nog een korte stop bij een souvenirshop waar Caro en Olaf allebei een t-shirt uit mochten zoeken van ome Rien zijn we weer teruggereden naar het appartement van ome Rien en Sandra in Jacksonville.

We hebben onze spullen gepakt, allemaal nog een sanitaire stop gemaakt en toen was het tijd om afscheid te nemen van ome Rien en Sandra. We hebben echt een erg leuke tijd bij ze gehad en de dag is echt omgevlogen!

Rond 18.00 uur reden we weg uit Jacksonville, de reis ging erg voorspoedig, we hebben onderweg een korte stop gemaakt voor een hapje eten en even voor 21.00 uur kwamen we weer aan bij onze villa. Nu even de blog voor 2 dagen bijwerken, de foto's uitzoeken die ik erbij wil plaatsen en dan een lekker (althans, dat hoop ik!) drankje! Een Strawberry Daiquiri flavoured beer.
PS. onderaan de pagina kunnen jullie een reactie achterlaten op onze berichten, het hoeft natuurlijk niet, maar we vinden het wel leuk als jullie laten horen wat jullie van onze belevenissen vinden!

14 opmerkingen:

  1. Leuk zo'n familiebezoek. Kom je ook in net een ander deel van Florida

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vonden wij nu ook! Fernandina Beach zouden we anders nóóit bezocht hebben maar het was écht een bezoekje waard!

      Verwijderen
  2. Beste familie straver
    Elke ochtend kijk ik of er wat staat en lees onder het genot van een kopje koffie jullie blog. Heerlijk om jullie avonturen te lezen. Via floridaforum.nl kwam ik op jullie blog. Over ruim 2 weken mogen wij dus dit is een leuke voorbereiding. Geniet nog even van deze vakantie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Saskia,
      Leuk om te lezen dat je meeleest en dat ons blog je alvast in vakantiestemming brengt. Wij zijn dan helaas al weer thuis als jullie gaan! Gaan jullie ook een blog bijhouden?

      Verwijderen
    2. Wij gaan ook een blogspot bijhouden
      Moorendevries.blogspot.nl

      Verwijderen
  3. We hebben weer heerlijk genoten van jullie avonturen
    Het is weer lekker geschreven
    Jacksonville zijn we nog nooit geweest
    Wel Augustine
    Ga zo lekker door met genieten dan genieten eij mee

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat geweldig om te lezen (en te zien) dat jullie het zo leuk hebben gehad bij ome Rien en Sandra!! Leuk dat ook Rini tijd vrij voor jullie kon maken en dat jullie zijn zonen in levende lijven konden ontmoeten! Super! Ik herken veel van mijn bezoek aan Jacksonville, nu zo'n 27 jaar geleden. Samen met oma Schepen bezocht ik ook St. Augustine en zijn we naar St. John River geweest. Veel plezier nog Stravertjes en vooral blijven schrijven Ellen. Ik lees je blog iedere dag trouw! XXX Marita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ome Rien vertelde ons al dat de plek bij de St John's River de plek was waar hij ook met jou geweest was. Hij ging speciaal daarheen zodat we een foto konden maken en dan aan jou konden laten zien!

      Verwijderen
  5. Erg leuk om elke dag jullie belevenissen te lezen! Vooral blijven schrijven! #vollescheepskoerierditjaar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een hoop werk maar ik vind het leuk om het thuisfront mee te laten genieten van onze belevenissen. Leuk om te horen dat jullie trouw elke dag onze blog volgen!!

      Verwijderen
  6. Hallo Ellen, bedankt voor de link. Wij hebben al jullie verhalen gelezen. Erg leuk geschreven en grappig om te lezen. Dus blijf vooral doorgaan daarmee. En voor ons ook nog eens zeer nuttig ivm met onze beoogde Amerikareis volgend jaar. Hebben ze daar ook Kethel1 voor Mau? Ik heb geprobeerd een reactie achter te laten op jullie blog maar zowel via mijn tel als tablet lukte het niet. Dus dan zo maar even. Heel veel plezier, geniet er van en doe voorzichtig. De kinderen redden zich wel, maar let een beetje op Maurice. Die loopt zo maar on 7 sloten tegelijk (met alligators er in). We hopen jullie na de vakanyie gauw weer te zien en we willen zeker meer horen over Amerika. Qua souveniers hoef je het voor ons niet te gek te maken, je weet hoe makkelijk we zijn. Groetjes van Frank, Monique, Noah en Dion.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ohhhh Ellen... wat hebben jullie het heerlijk. E dat kerstwinkeltje is natuurlijk helemaal geweldig. Jammer dat je nog niks leuks hebt kunnen vinden en je dus heel vervelend op zoek moet naar een Christmasshop, om toch iets te kunnen scoren! Ik geniet van je stukjes en de foto's. Mijn Amerika-kriebels beginnen steeds meer de overhand te nemen. Liefs Tink.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is hier inderdaad heerlijk, ik geniet met volle teugen. Zelfs nu, nu het al de hele dag regent!!

      Verwijderen